Hľadáte lacné respirátory? Rozhoduje naozaj iba cena?

 Začneme pekne poporiadku.

Od jesene roku 2020 môžete evidovať značku AMBRELA na slovenskom trhu. Ponúkame Vám kvalitný slovenský sortiment a garantujeme vysoký komfort. Nezabúdame však na nadštandardnú ochranu a ani na veselý, či elegantný dizajn. Rovnako ani na to, aby naše produkty boli cenovo dostupné pre každého z Vás.

Mnohí si iste pamätáte paniku v predajniach, ktorá svojej doby panovala. Zažili sme bitky o antibakteriálne mydlá, všade vypredané dezinfekčné gély na báze alkoholu, nehovoriac o astronomickom náraste cien jednorázových rúšok, ktoré boli verte či nie, bežne dostupné aj v časoch pred covidom.

V aktuálnej situácii, keď je tohto sortimentu dosť, je dôležité vybrať si správne.

Všade sa na nás usmievajú rúška, či respirátory vyrobené v Číne, ktorú sú bežne dostupné za zopár centov. Mnohé z nich nie sú certifikované pre európsky trh. Inými slovami, pokojne môžu „zle“ priliehať ku tvári, nakoľko sú vyhotovené pre tváre ázijského typu. Takýto na prvý pohľad zanedbateľný fakt môže výrazne zvyšovať riziko nákazy. Rovnako tkaniny, z ktorých sú ochranné pomôcky vyrobené nemuseli prejsť skúškou zdravotnej nezávadnosti materiálu.

Mnohí ľudia počas pandémie nosili jednorázové rúška alebo respirátory do manuálneho opotrebovania, a niekedy aj dlhšie.

Ochranná pomôcka, ktorá nie je navrhnutá a vyrobená za účelom opakovaného používania je pri  takomto narábaní nebezpečná. Baktérie a vírusy sa v nej množia, nevhodnou metódou „dezinfikovania“ sa znižuje jej filtračná účinnosť. Všetky tieto faktory majú evidentne opačný dopad, než je ten, ktorý je u ochranných pomôckach žiadaný.

Za uplynulé 2 roky sme sa taktiež stretli aj s klasifikáciou respirátorov FFP2, KN95 alebo N95.

  • FFP2 –podľa EU noriem (EN 149)
  • KN95 – tzv. čínsky ekvivalent pre normu (GB2626-2006)
  • N95 – označenie amerického národného inštitútu (NIOSH-42CFR84)

Väčšina týchto noriem má obdobné, no nie identické metódy testovania. Možno povedať, že európska norma je najkomplexnejšia, a z tohto dôvodu aj najprísnejšia.  Čínska norma je obdobná, no keďže je testovanie vykonané na tvárach ázijského typu, výsledky nie sú spoľahlivo aplikovateľné pre Európanov. Americká norma je najjednoduchšia. Testovanie pre normu N95 prebieha v simulovaných podmienkach a nevykonáva sa test celkového prieniku respirátora (len miera prieniku cez filtračný materiál).

Absolútnou inováciou a prelomom vo svete ochrany pred vírusmisamosterilizačné respirátory, ktoré ponúkame.

Respirátory majú 3D tvar, ktorý dokonale prilieha k tvári. Obsahujú vrstvu aktívneho striebra, alebo niekoľko vrstiev akcelerovanej medi, ktoré okamžite deaktivujú vírusy a baktérie.

Keďže sú vyrobené na Slovensku, podporujete nielen slovenského výrobcu ale vo veľkej miere využívaním týchto respirátorov a ochranných pomôcok pôsobíte ekologicky voči prírode, bez ohrozovania svojho zdravia pre opakované používanie respirátora. 

Veríme, že zákazníci, ktorí doposiaľ mali skúsenosť s našimi produktami boli spokojní a je len na Vás, akú cestu si teraz zvolíte.

Chrániť svojich blízkych, rovnako ako aj seba, má a bude mať význam aj naďalej.

V prípade akýchkoľvek otázok alebo postrehov nás neváhajte kontaktovať.

close

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. Všetky polia sú povinné.