Odpovede na vaše najčastejšie otázky o polomaskách Ambrela

Pravidelne odpovedáme na vaše otázky a vďaka tomu si všímame, že niektoré sa opakujú viac než ostatné.

Preto sme spísali 10 otázok, ktoré zaznievajú najčastejšie a zodpovieme vám ich. Obsahujú tie najdôležitejšie informácie, ktoré by ste o polomaskách Ambrela mali vedieť.

 

  1. Prečo sú polomasky drahšie ako bežné respirátory?

Pretože to nie sú jednorázovky. Cenu zohľadňuje najmä opakované použitie polomasiek. Faktor zohráva aj kvalitný materiál, z ktorých je tento produkt vyrobený, a to aby bola zabezpečená čo najdlhšia životnosť.

 

  1. Je polomaska respirátor?

Polomaska je klasifikovaná ako polomaska, nie ako respirátor. Je však certifikovanou alternatívou k respirátorom a spĺňa normu FFP2. Môžete ju používať ako respirátor. 

 

  1. Je polomaska rovnako účinná ako respirátor?

Väčšina respirátorov obsahuje aj napriek 5 vrstvám iba 1 aktívne filtračnú vrstvu. Polomaska Ambrela obsahuje až 2 aktívne filtračné vrstvy. Je teda minimálne rovnako účinná ako respirátor, čo potvrdzujú aj naše interné testy.

 

  1. Ako sa mám o polomasku starať?

Polomasku môžete prať, ale aj nemusíte. Striebro je samočistiace a polomasku vydezinfikuje, ak ju necháte položenú na vzduchu po dobu 4 hodín. Od povrchových nečistôt môžete polomasku vyčistiť mydlom a teplou vodou. Nepoužívajte agresívne čistiace prostriedky.

Polomasku môžete aj prať do teploty 60°C, no takýmto praním sa výrazne znižuje jej životnosť.

 

  1. Ako dlho môžem polomasku nosiť?

V prípade nepretržitého nosenia je štandardne odporúčaná doba nosenia 8 hodín. Potom je potrebné nechať polomasku voľne, aby sa  vydezinfikovala.

My však odporúčame striedať 2 polomasky každé 4 hodiny. To je čas, za ktorý aktívne striebro kompletne vydezinfikuje voľne položenú polomasku na vzduchu. Takto si zabezpečíte najvyššiu ochranu a komfort nosenia.

 

  1. Akú ma polomaska životnosť?

Štandardná životnosť je 20-30 dní, no polomaska je funkčná až do mechanického opotrebovania. Životnosť teda závisí od vašej starostlivosti a manipulácii s polomaskou. Môžete ju nosiť až pokiaľ nejaví známky poškodenia formou natrhnutia, žmolkov, vyšúchania.

 

  1. Nemôže mi striebro uškodiť?

Nie, pokiaľ naň nemáte alergiu. Ióny aktívneho striebra sú obsiahnuté priamo v 2 prostredných vrstvách polomasky formou melt-blown. Tieto aktívne vrstvy sú z oboch strán chránené jednou vrstvou netkanej textílie. Nemusíte sa báť, že by ste striebro vdychovali alebo „vytratili“.

 

  1. Kde sú polomasky vyrobené?

Polomasky sú kompletne vyrobené na Slovensku.

 

  1. Prečo sa cez polomasku dýcha ľahšie ako cez respirátor?

Polomaska má o jednu vrstvu menej, teda 4. Všetky vrstvy sú vyrobené zo 100% netkanej textílie, ktorá je sama o sebe ľahký a priedušný materiál. Navyše prirodzene odpudzuje vlhkosť, takže nie je tak nasiakavá ako bavlna. Materiál ostáva dlhšie suchý a to uľahčuje dýchanie.

 

  1. Prečo sú polomasky v 3D tvare?

Tento trojpanelový „fish-type“ tvar zabezpečuje najvyšší komfort nosenia. Polomaska tak dokáže priliehať  k tvári, ale zároveň ju netlačí. Necháva dostatok priestoru pre ústa a nos, čo je komfortné z hľadiska dýchania, ale aj rozprávania.

 

V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať. Radi vám ich zodpovieme :)

close

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. Všetky polia sú povinné.